Verstandskies trekken?

  • De dichtsbijzijnde tandarts
  • De snelst mogelijke behandeling
  • 24/7 bereikbaar
Voer uw adres in voor het beste resultaat:

 

Beoordeeld met 9.2 op Google Reviews.
Met spoed een tandarts nodig?

Verstandskies Trekken: Belangrijke Informatie

Verstandskies trekken is vaak nodig wanneer deze achterin de kaak groeien. Meestal verschijnen ze tijdens de jongvolwassen jaren. Omdat velen een kleine kaak hebben, kunnen verstandskiezen problemen veroorzaken, zoals druk tegen andere tanden en kiezen, en tandvleesproblemen. Dit kan resulteren in vervelende pijnklachten. Verwijdering van verstandskiezen is daarom vaak aanbevolen. Niet altijd komen alle vier de verstandskiezen door; soms zijn het er één of twee. Ook dit kan tot problemen leiden.

Goed voorbereid op Verstandskies Trekken

Neem dertig minuten voor de ingreep pijnstillers in, bij voorkeur paracetamol. Vermijd ibuprofen of aspirine, omdat ze bloedverdunnend werken. Dit kan leiden tot verhoogd bloedverlies tijdens de ingreep. Paracetamol is de beste keuze voor pijnbestrijding. Zorg er ook voor dat uw mond goed gereinigd is om infecties tijdens het trekken te minimaliseren.

De Behandeling: Stap voor Stap

Bij verstandskies trekken wordt altijd lokale verdoving gebruikt. De verdoving wordt meestal in de wang en het tandvlees geïnjecteerd en werkt na enkele minuten. Als de ingreep angst veroorzaakt, is een roesje soms mogelijk. De tandarts gebruikt een speciale tang om de verstandskies te verwijderen. De trekprocedure is niet pijnlijk, maar kan ongemakkelijk aanvoelen. U zult de beweging van de kies in de kaak opmerken. Tijdens het proces wordt bloed afgezogen door de assistent. De tandarts hecht altijd de wond met een dun draadje. Meestal zijn dit oplosbare hechtingen, soms moeten ze na genezing worden verwijderd. Als de verstandskies te complex is voor uw tandarts, kan doorverwijzing naar een kaakchirurg nodig zijn.

Nazorg: Wat te Verwachten

U zult de verdoving nog enkele uren voelen na verstandskies trekken. Gebruik pijnstillers om napijn te verlichten. Koelen kan zwelling tegengaan; gebruik hiervoor een koud watje, natte doek of ijspack. Poets uw tanden normaal, maar vermijd de wond. Een zachte tandenborstel in de buurt van de wond is het beste. Begin met zacht of vloeibaar voedsel, vermijd hard voedsel in het begin. Dit minimaliseert kauwpijn en bevordert genezing.

Kosten van Verstandskies Trekken

De kosten variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tarieven verschillen per tandarts, met een gemiddelde van 150 tot 200 euro. De verdoving kost ongeveer acht tot vijftien euro, de trekking zelf rond de vijftig euro. Bij moeilijke ingrepen kunnen de kosten oplopen tot zeventig tot tachtig euro. Hechtingsmateriaal kost ongeveer vijf tot tien euro.

verstandskies trekken

08:00 - 23:00

Landelijk bereik

Met spoed een tandarts nodig?

Veelgestelde Vragen over Verstandskies Trekken

Welke Typen Kiezen Bestaan Er?

Er zijn diverse soorten kiezen te onderscheiden. Mensen hebben onder andere premolaren, ook wel “valse kiezen” genoemd, die tussen tanden en kiezen in zitten. Molaren vormen de ware kiezen in de kaak. De derde molaren zijn de verstandskiezen, de achterste kiezen in de kaak die als laatste doorkomen. Melkmolaren, of melkkiezen, verschijnen vanaf vier maanden bij kinderen. Rond het zevende levensjaar vallen deze uit en maken plaats voor permanente “volwassen kiezen”.

Kan ik een Getrokken Kies Bewaren?

Een verwijderde kies kan worden bewaard, maar kiezen die teruggeplaatst moeten worden, moeten worden geconserveerd om uitdroging te voorkomen. Om de kies mooi te houden, kunt u deze in water met een beetje chloor bewaren, wat tevens helpt om de kies schoon te houden.

Wat zijn de Kosten van Verstandskies Trekken?

Het trekken van een verstandskies kost doorgaans ongeveer tweehonderd euro per kies, maar tarieven variëren per tandarts. Er bestaan verschillende soorten verdovingen, waarbij oppervlakteverdoving ongeveer acht euro kost, terwijl intraligamentaire- of geleidingsverdoving tussen de vijftien en twintig euro kan kosten. Hechten na de ingreep kost ongeveer vijf euro. Bij een kaakchirurg variëren de kosten voor het trekken van een verstandskies doorgaans tussen de 150 en 400 euro.

Hoe lang duurt een Behandeling?

Het trekken van een verstandskies duurt over het algemeen ongeveer een kwartier. Als alle verstandskiezen getrokken moeten worden, komt dit neer op een kwartier per kies, dus in totaal ongeveer een uur.

Wordt het Verstandskies Trekken Gedekt door de Verzekering?

Jongeren tot 18 jaar krijgen de behandeling vergoed via de basisverzekering. Voor volwassenen is vaak een aanvullende tandverzekering nodig voor vergoeding. Een dergelijke verzekering kan de kosten gedeeltelijk of volledig dekken. Als verstandskiezen door een kaakchirurg moeten worden getrokken en er een doorverwijzing is, wordt de ingreep volledig vergoed door de basisverzekering. Hierbij geldt wel het eigen risico van maximaal 385 euro per jaar. Vergoeding voor de kaakchirurgie is alleen mogelijk met een doorverwijzing van uw tandarts.

Hoe Lang Houdt de Verdoving Aan na Verstandskies Trekken?

De verdoving werkt gemiddeld twee tot vier uur na de behandeling door. Neem direct een pijnstiller om napijn te verminderen voordat de verdoving is uitgewerkt. Consumptie van voedsel of drank kan het verdovende effect versnellen. De duur van de verdoving kan echter per persoon variëren.

Kan ik Bloedverdunners Gebruiken voor Verstandskies Trekken?

Het trekken van een verstandskies kan leiden tot (na)bloedingen. Bloedverdunners vergroten het risico op verhoogd bloedverlies en nabloedingen. De voordelen van bloedverdunners wegen echter vaak op tegen de mogelijke nadelen. Stop daarom niet met het gebruik van bloedverdunners voor de ingreep, omdat dit risico kan verhogen. Bloedverdunners tijdens het trekken zijn doorgaans veilig en leiden slechts tot beperkt extra bloedverlies.

Wat te Doen bij Loslatende Hechtingen na Verstandskies Trekken?

De meeste hechtingen lossen na ongeveer tien dagen vanzelf op. Als een hechting losraakt en de wond begint te bloeden, dep de wond dan voorzichtig met een zacht doekje. Bij ernstige bloedingen, raadpleeg uw tandarts voor een nieuwe hechting. Soms wordt ander materiaal gebruikt voor het vastzetten van de hechting.

Is een Kaakchirurg Noodzakelijk?

Bij moeilijk te verwijderen verstandskiezen verwijst uw tandarts u door naar een kaakchirurg. Deze kan de kies soms operatief verwijderen. Als de kiezen echter gemakkelijk te trekken zijn, kan dit bij de tandarts plaatsvinden. Er wordt meestal een röntgenfoto gemaakt om de positie van de verstandskiezen in de kaak te beoordelen. Verstandskies trekken bij een kaakchirurg is over het algemeen ingrijpender dan bij de tandarts, maar kan meestal onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Na de ingreep is eten gedurende vier uur niet toegestaan, en warme en hete dranken moeten vermeden worden.

Met spoed een tandarts nodig?