Tanden bleken

Bereikbaar: 08:00 - 23:00

Vandaag nog een afspraak

Onze spoedpraktijken zitten in Amsterdam, Dordrecht, Den Haag, Utrecht, Rotterdam & Gouda.
Beoordeeld met 9.2 op Google Reviews.
Met spoed een tandarts nodig?

Tanden Bleken

In veel gevallen is de glimlach een van de eerste zaken die opvallen in een contact tussen mensen. Een goed verzorgd gebit is daarom belangrijk, vooral omdat het vaak wordt geassocieerd met een sympathiek karakter en een goede persoonlijke hygiëne. Mooie witte tanden zijn helaas niet vanzelfsprekend. Ondanks alle pogingen om uw gebit goed te onderhouden, blijft die stralende, witte glimlach weg. In dat geval kan de tandarts uitkomst bieden. Door de tanden vakkundig te laten bleken kan uw gebit weer prachtig wit worden.

Het bleken van uw tanden door de tandarts

Het bleken van de tanden kan op veel manieren, maar niet elke bleekmethode geeft het gewenste resultaat. Kiest u echter voor het bleken van uw tanden door de tandarts, dan krijgt u naast een optimaal advies ook de zekerheid dat de behandeling met de grootst mogelijke zorg wordt uitgevoerd. Het is dus geheel veilig voor uw tanden.

Het bleken van de tanden gebeurt in veel gevallen met een perioxidehoudende bleekgel. In tegenstelling tot de bleekgels die vrij verkrijgbaar zijn, mag een tandarts een bleekgel gebruiken waarvan het perioxidegehalte maximaal 6 procent bedraagt. De vrij verkrijgbare bleekgels mogen maximaal 0.1 procent peroxide bevatten. De gedachte achter die verschillende percentages is dat op die manier kan worden voorkomen dat uw gebit beschadigd raakt door ondeskundig gebruik van de bleekgel. Doordat de tandarts beschikt over geavanceerde apparatuur wordt het glazuur van uw tanden niet aangetast terwijl uw tanden wel witter worden.

Het bleken van uw tanden

Bij het bleken van uw tanden door de tandarts wordt er eerst gekeken naar uw tanden. De tandarts controleert de conditie van uw gebit waarbij erop wordt gelet dat u geen gaatjes heeft en of de eventueel aanwezige vullingen niet lekken. Op basis van de huidige kleur van uw tanden krijgt u te horen wat mogelijk is en wat u mag verwachten als eindresultaat.

Verschillende bleekmethodes

Afhankelijk van de conditie van uw gebit en het gewenste resultaat kan er een keuze worden gemaakt uit de verschillende manier van het bleken van de tanden. We kunnen grofweg twee verschillende manier van bleken onderscheiden:

Bleken van binnenuit

Deze methode wordt vaak toegepast bij zogenaamde ‘dode’ tanden. In het kort komt het erop neer dat de tandarts de tand open maakt en een pasta met een blekend middel aanbrengt. De aangebrachte pasta zorgt voor het bleken van de betreffende tand en na enkele dagen wordt de pasta verwijderd en wordt de tand opgevuld met een definitieve vulling.

Bleken van buitenaf

Indien de tanden ‘levend’ zijn, dan is het bleken van buitenaf de meest gebruikte methode. Dit wordt vaak toegepast als er sprake is van oppervlakkige, lokale verkleuringen van de tanden. Na het aanbrengen van de bleekgel zorgt een speciale bleeklamp of laserlamp voor het bleken van de tanden. Bij deze methode kan een lichte irritatie van de tanden en het tandvlees optreden, dit is echter slechts een tijdelijk ongemak.

Na het bleken

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk kunnen genieten van uw nieuwe, witte tanden. Om optimaal te profiteren is het zinvol om producten en vloeistoffen die uw gebit kunnen aantasten te vermijden. Denk hierbij aan koffie, thee, rode wijn en sigaretten.

Kosten van het bleken van de tanden

Het totale kostenplaatje is afhankelijk van tal van factoren. Het is daarom niet mogelijk om zonder de noodzakelijke informatie over uw gebit een prijs te vermelden. Een indicatie kan wel worden gegeven volgens het onderstaande schema:

  • Inwendig bleken, eerste zitting € 45
  • Elke volgende zitting, inwendig bleken € 17
  • Uitwendig bleken per kaak € 71

Tanden bleken

08:00 - 23:00

Landelijk bereik

Met spoed een tandarts nodig?