Heb je last van een ontstoken kies, dan is het verstandig om direct een afspraak te maken bij de tandarts in de buurt. Het kan soms nodig zijn om de kies te trekken. Wat vooral belangrijk is, is dat je er op tijd bij bent. Ben je te laat met het maken van een afspraak, zit je langere tijd met pijn aan je kies en kan een wortelkanaalbehandeling ook nodig zijn. Soms kan dit al het geval zijn en is het dus al verder verergert. 


De behandeling van kiespijn

De behandeling van je kiespijn hangt af van de constatering van de tandarts. Heb je bijvoorbeeld last van een wortelpuntontsteking zijn er andere benodigde maatregelen nodig dan bij een wortelkanaalbehandeling. Bij een wortelpuntontsteking is het namelijk zo dat de zenuw in de tand of kies doodgaat en blijft er resterend afval in de kaakbot. Er moet dan gereinigd worden en er moet een vulling worden gedaan om het weer af te sluiten. De kanaalbehandeling (ook wel zenuwbehandeling genoemd) is een ontsteking in het bot. Dit is vooral erg pijnlijk en dient ook zo snel mogelijk verholpen worden.

 

Heb je klachten? 

Als je klachten hebt, kun je het beste direct even bellen naar de lokale tandartspraktijk om informatie in te winnen. Vaak zal de tandarts (of tandartsassistente) ervoor kiezen om een afspraak met je in te plannen als er klachten zijn die duiden op bijvoorbeeld een wortelkanaalontsteking. Het is handig om bij een lokale praktijk aangesloten te zijn, waardoor de tandarts je kent en meer over je gebit en de historie weet. Zo kan hij je beter van dienst zijn. Woon je bijvoorbeeld in Almere, dan zoek je een tandartspraktijk in Almere. Van daaruit kunnen ze je klachten spoedig verhelpen. Verder is ook nazorg erg belangrijk, hier komt meestal een belangrijk onderdeel bij jezelf te liggen. De zwelling zal vaak nog wel een tijdje aanblijven, dus opletten op je voeding is van groot belang. Een regelmatige tandartscontrole is zeker aan te raden om klachten te voorkomen.

oscar
Author: oscar