Kies laten trekken?

  • De dichtsbijzijnde tandarts
  • De snelst mogelijke behandeling
  • 24/7 bereikbaar

Voer uw adres in voor het beste resultaat:

 

Beoordeeld met 9.2 op Google Reviews.

Met spoed een tandarts nodig?

Kies laten trekken

Een gezond gebit is een groot bezit, als het een beetje meezit doet u er uw hele leven mee. Door het gebit goed te poetsen en regelmatig te laten onderhouden door de tandarts blijft het gezond en sterk en kunt u klachten voorkomen. Soms gaat het net even anders en kan het gebeuren dat u een kies moet laten trekken. Dit is bijvoorbeeld het geval als de kies is aangetast door tandbederf of een ontsteking aan het tandvlees. In dergelijke gevallen is het niet mogelijk om de kies te behouden en zal deze moeten worden getrokken. Ook bij kaakproblemen kan een worden gekozen om een kies preventief te trekken. Dit kan het geval zijn als de verstandskiezen niet goed doorbreken.

De voorbereiding

Alhoewel het trekken van een kies geen ingewikkelde procedure is, kan het geen kwaad om u goed voor te bereiden. Normaal zijn er geen beperkingen, u kunt gewoon eten als u een afspraak heeft en ook het innemen van geneesmiddelen kan geen kwaad. Mocht u bloedverdunners gebruiken, dan is het raadzaam om dit op tijd te melden bij de tandarts. Soms kan het wenselijk zijn om tijdelijk te stoppen met dergelijke medicatie.

Hoe trekken van een kies in de praktijk

Het trekken van een kies is geheel pijnloos. Aan het begin van de behandeling krijgt u een verdoving die u in veel gevallen nog geeneens zult voelen. Na een korte wachtperiode, bedoeld om de verdoving in te laten werken, maakt de tandarts het vlees rond de kies los. Dit zorgt ervoor dat er ruimte ontstaat en de kies eenvoudig kan worden getrokken. De tandarts zal vervolgens de kies verwijderen en de wond verzorgen. Indien noodzakelijk zal de wond worden gehecht. De draden die hiervoor worden gebruikt lossen vanzelf op. U hoeft dus niet terug te komen om de hechtingen te laten verwijderen.

Na het trekken van de kies

De verdoving is normaal gesproken na maximaal vier uur uitgewerkt. U merkt dat de verdoving is uitgewerkt doordat u geen opgezwollen gevoel meer heeft en wellicht ervaart u wat pijn. Dit is een normale lichamelijke reactie en kunt u het beste bestrijden met paracetamol. Het gebruik van een aspirine is niet aan te raden omdat hierdoor de wond langer open kan blijven en dus minder snel geneest. Na een paar uur is het bloeden gestopt. Als u merkt dat de wond na een paar uur nog steeds bloedt, is het raadzaam om de tandarts te bellen. Na het trekken van de kies kunt u een lichte zwelling van de wang ervaren, dit zou na circa drie dagen moeten verdwijnen. Blijft u wel een zwelling ervaren en heeft u problemen met het slikken, neem dan contact op met uw tandarts. Na ongeveer tien dagen is de wond volledig genezen.

De kosten voor het trekken van een kies

Het trekken van een kies kost ± € 43. Hierbij kunnen nog andere kosten bijkomen als hechtmateriaal. Als er naast het trekken van de kies nog andere handelingen worden uitgevoerd zal de uiteindelijke prijs hoger uitvallen. Ook als er sprake is van een complexe extractie kan dit de prijs verhogen.

Kies laten trekken

08:00 - 23:00

Landelijk bereik

Met spoed een tandarts nodig?