Facings Plaatsen

Bereikbaar: 08:00 - 23:00

Vandaag nog een afspraak

Onze spoedpraktijken zitten in Amsterdam, Dordrecht, Den Haag, Utrecht, Rotterdam & Gouda.
Beoordeeld met 9.2 op Google Reviews.

Met spoed een tandarts nodig?

Last van een spleetje tussen uw tanden, verkleurde of scheve tanden of afgebroken hoekjes? Een facing laten plaatsen is de perfecte oplossing ter verfraaiing van uw gebit. Een facing is een beschermlaag van composiet of porselein dat op de tand wordt gezet. Op die manier wordt de kleur en vorm van een tand mooier. De stand, vorm en kleur van uw tanden kunnen met facings eenvoudig worden aangepast. Hierdoor krijgt uw gebit een fris en mooi aanzicht en zien beschadigde tanden er weer als nieuw uit. 

Wat moet u vooraf weten? 

 Bij het laten plaatsen van facings heeft u de keuze uit twee soorten: porseleinen en composiet facings. Bij beide type facings worden de schildjes over uw tanden geplaatst. Als u kiest voor kwaliteit, is een porseleinen facing kwalitatief beter. Een composiet facing is echter lager qua prijs. Hieronder ziet u de voordelen van iedere soort. Uiteraard adviseert uw tandarts u graag over de mogelijkheden wat betreft de facings.

Voordelen porseleinen facing 

  • Verschillende kleurschakeringen
  • Geen verkleuring
  • Nauwelijks onderhoud nodig
  • Lange levensduur 

Voordelen composiet facing 

  • Relatief goedkoop
  • Plaatsing in één behandeling
  • Eenvoudig reparatie mogelijk
  • Ideale oplossing bij een beetverhoging 

Wat gebeurt er tijdens de behandeling? 

De behandeling verschilt per soort materiaal facing die u laat aanbrengen. Een facing van porselein wordt namelijk in een tandtechnisch laboratorium geproduceerd. Een facing van composiet wordt in één behandeling aangebracht, terwijl bij een porseleinen facing twee bezoeken nodig zijn.

Porseleinen facings laten plaatsen

Gedurende de eerste afspraak slijpt de tandarts een dunne laag glazuur van de tand af. Op die manier past de facing over de tand heen en voelt het prettig aan. Daarna maakt de tandarts een afdruk van de afgeslepen tand, zodat de facing nauw aansluit qua kleur, vorm en grootte bij de andere tanden. Bij het tweede bezoek plaatst de tandarts de nieuwe facing op de tand.

Composieten facings laten plaatsen

Een composieten facing bestaat uit hetzelfde soort materie als een vulling. Allereerst behandelt de tandarts de tand met zuur om deze wat ruwer te maken. Dit zorgt ervoor dat de facing beter hecht. Daarna brengt de tandarts het composiet in verschillende lagen aan. De facing past op die manier bij de overige tanden.  

Wat zijn de kosten? 

De kosten voor facings laten plaatsen varieert enorm van het materiaal waaruit de facing vervaardigd wordt. Ook het aantal facings is een factor voor de kosten. Gemiddeld kost een facing van composiet € 125,- per tand, terwijl een facing van porselein circa € 800,- per tand kost. De tandarts geeft u graag een indicatie van de te verwachten kosten. De kosten voor het laten zetten van een facing worden niet vergoed in het basispakket. Vanuit de aanvullende tandartsverzekering is vaak wel een vergoeding voor (een gedeelte van) de kosten mogelijk. Lees daarom altijd goed de voorwaarden van uw polis of laat u informeren door uw zorgverzekeraar.

Facings Plaatsen

08:00 - 23:00

Landelijk bereik

Met spoed een tandarts nodig?