Er bestaan tal van soorten mondproblemen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een slechte adem of vieze smaak in de mond, tandplak, tandsteen, gaatjes, ontstekingen, vieze aanslag op de tanden of amandelsteentjes. Deze laatste vormen zich op je amandelen en kunnen voor vervelende mondproblemen zorgen. 

Wat zijn amandelstenen? 

Als je je mond opendoet voor de spiegel zie je helemaal achteraan de amandelen zitten. Omdat je daar met poetsen en spoelen niet altijd even goed bij kunt willen daar nog wel eens restjes van het eten achterblijven. En juist op deze wat vieze plekjes nestelen zich dan schadelijke bacteriën. Deze bacteriën vormen vervolgens kleine stinkende hoopjes op de amandelen die bekend staan onder de naam amandelstenen of tonsil stones. Amandelstenen kunnen voor een slechte adem zorgen dus het is zaak deze aan goed aan te pakken. 

Hoe kun je zelf amandelsteentjes verwijderen? 

Amandelstenen verwijderen kun je zelf doen. Hiervoor zijn verschillende producten op de markt gebracht. Zo kun je ervoor kiezen een tonsil cupping glass in te zetten waarmee je de steentjes wegzuigt. Daarnaast zijn er schrapertjes te koop waarmee je de amandelsteentjes wegkrabt. Dit doe je met een speciale loop extractor. Hier zit een lusje aan dat je om de steentjes legt. Door eraan te trekken haal je ze zo van je amandelen af. Ook een goede monddouche kan je helpen om amandelstenen te verwijderen. 

Zelf je tanden witter maken 

Veel mensen zouden graag wittere tanden hebben. Vaak zit er de nodige aanslag op (veroorzaakt door bepaalde voedingsmiddelen, alcohol, door roken of door andere factoren) en zijn je tanden geler dan je wensen zou. Je kunt in dat geval je tanden zeker een aantal tinten witter maken door producten te gebruiken die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. Kies je voor producten op natuurlijke basis, dan voorkom je bijwerkingen en kun je toch je tanden mooier wit maken. Dit in tegenstelling tot tanden bleken dat nagenoeg altijd chemisch geschiedt. 

Een gezonde mond is belangrijk voor een gezond lichaam

Het is bij de mondverzorging belangrijk dat je je hele mond goed reinigt en verzorgt. Zo voorkom je veel problemen en blijft je mond gezond, hetgeen ook weer voor een goede algemene gezondheid zorgt. Kies altijd voor zoveel mogelijk natuurlijke producten zodat je geen nare bijwerkingen ondervindt en reinig je mond regelmatig. Heb je wel eens met bepaalde mondproblemen te maken? Kies daar dan mondverzorgingsproducten bij die speciaal ontwikkeld zijn om deze problemen aan te pakken. Er zijn veel verschillende producten te koop op dit gebied dus vergelijk ze eerst met elkaar voordat je iets koopt. Kijk welke producten jij graag gebruikt en wat bij je past. Niet iedereen vindt immers hetzelfde prettig om te gebruiken.

oscar
Author: oscar