Spoed Tandarts
Aalburg

  • De dichtsbijzijnde tandarts
  • De snelst mogelijke behandeling
  • 24/7 telefonisch bereikbaar

Voer uw adres in voor het beste resultaat:

 

Met spoed een tandarts nodig in de buurt van Aalburg?

Vind hier de dichtstbijzijnde tandarts.

24 uur per dag bereikbaar

Onze tandartspraktijken zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Ook in het weekend kunt u contact opnemen.

Z

Telefonisch contact

U kunt direct bellen met een aangesloten spoed tandarts. Blijf kalm, dat voorkomt onduidelijkheden en irritatie.

Direct een afspraak

Tijdens het gesprek maken we direct een afspraak. U wordt bij één van onze aangesloten tandarsten op de praktijk verwacht en krijgt op die manier de snelst mogelijke behandeling.

Tips voor als u met een spoedgeval te maken heeft!

TIPS VOOR EEN SPOEDGEVAL

Hieronder vind je 5 tips wanneer je met spoed een tandarts nodig hebt in uw regio:

1. Blijf kalm

Blijf kalm, paniek helpt niemand verder. Door rustig aan de telefoon te blijven kunnen onze tandartsen u sneller en beter helpen.

2. Blijf aardig

Bedenk dat wij u proberen te helpen. Door te schelden of onaardig te doen wordt u simpelweg niet sneller of beter geholpen.

3. Melk of speeksel

Is er een tand afgebroken? Leg deze dan in melk of (nog beter) stop hem in je mond. Niet vergeten mee te nemen.

4. Maak direct een afspraak

Ga zo snel mogelijk naar de tandarts toe, ook als het 's nachts is

5. Vergeet de volgende zaken niet:

Zorg dat je bij je hebt: een legitimatiebewijs, een pinpas of creditcard en eventueel een zorgverzekeringspas.

Redenen om met spoed een tandarts in te schakelen in Aalburg?

EEN AFGEBROKEN TAND OF KIES

Soms kun je tijdens het nuttigen van een maaltijd ineens vreselijk schrikken: er is een stukje van je tand afgebroken of een kies afgebroken! Dit kan natuurlijk ook door een val of ongeluk gebeuren. In sommige gevallen zal het gaan om een natuurlijke tand of kies, in andere gevallen om een vulling of kroon. In beide gevallen is het echter slim om direct de spoedtandarts te bellen, zodat je snel kunt worden geholpen.

BIJ HEFTIGE KIESPIJN

Als laatste kan nog erg heftige pijn worden genoemd als reden om de spoedtandarts te bellen. Kiespijn is één van de meest vervelende soorten pijn volgens velen en je hoeft echt niet een hele nacht of zelfs weekend extreme pijn te ondergaan. Onderneem bij hevige pijn dus ook zeker actie, voor je eigen gemoedsrust.

BIJ ZENUWPIJN

Heeft u heel erg last van zenuwpijn na een behandeling dan kan het in sommige gevallen aan te raden zijn om contact op te nemen met een spoed tandarts. Werkt paracetamol bijvoorbeeld niet meer en bent u ten einde raad dan is bellen met de dienstdoende tandarts aan te raden.

EEN LOSZITTENDE TAND OF KIES

Bij een tand of kies die ineens los zit, geldt in principe hetzelfde als hierboven beschreven. Een loszittende tand of kies is vrijwel nooit een gunstig teken en snel handelen leidt meestal tot de best mogelijke behandeling. Bel ook bij een loszittende tand of kies dus de spoedtandarts.

BIJ EEN BLOEDING OF NABLOEDING

Heb je onlangs een (verstands-)kies laten trekken? Of is deze zelfs chirurgisch verwijderd? Of misschien heb je een wortelkanaalbehandeling ondergaan en is er na enkele dagen een bloeding in je mond ontstaan? Nabloedingen zijn in lichte vorm redelijk normaal na een ingreep. Is de bloeding echter heftig of duurt deze erg lang? Schakel dan direct de spoedtandarts in.

BIJ ONTSTEKINGEN

Heeft u na een behandeling last van ontstekingen die niet lijken we te gaan? Ook dan is bellen met een spoed tandarts in sommige gevallen aan te raden. Kan het niet wachten en heeft u veel pijn, neem dan contact op met een lokale noodtandarts.

Veelgestelde vragen

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De globale kosten van een spoed tandarts liggen meestal tussen €50 en €250 maar kunnen ook oplopen tot €450 in het geval van een wortelkanaalbehandeling. In sommige gevallen zal je de factuur direct na de behandeling moeten voldoen aan de balie, maar soms kan dit ook via je zorgverzekering. Indien je niet over voldoende geld beschikt op het moment, informeer dan voor de zekerheid vooraf hoe dit geregeld is.

KAN IK IN HET WEEKEND TERECHT?

Ja, dat kan zeker. Niet elke nood tandarts is in het weekend open. In sommige gevallen wordt u doorverwezen naar de dienstdoende praktijk.

WAT MOET IK MEENEMEN?

Allereerst, in het geval van een afgebroken tand of kies moet u niet vergeten het afgebroken gedeelte mee te nemen. Zorg ervoor dat u dit gedeelte in melk of in uw mond bewaart.
Daarnaast is het verstandig om een legitimatiebewijs, uw pinpas en/of uw verzekeringsbewijs mee te nemen.

Spoed tandarts Aalburg